Menu
Verras me

World Living Statues Festival

In dertien jaar tijd is het World Living Statues Festival (WLSF) uitgegroeid tot het festival ter wereld dat puur en alleen gericht is op straatkunstenaars die optreden als levend standbeeld. Mensen worden verbaasd, verblijdt en vertederd door de straatkunst. Wist u dat er op dit moment zo’n 400 professioneel werkende levende standbeelden zijn? Deze professionals hebben zich allemaal aangesloten bij het festival. Tevens vormen de professionals samen de basis van het tweejaarlijkse unieke festival in Arnhem.

Helaas was de allerlaatste editie in Arnhem in de week van 4, 5 en 6 oktober 2019. Het NK Living Statues blijft wel bestaan en vindt in de zomer van 2021 plaats in het centrum van Ede.

Kunstzinnig, ontroerend of grappig

Sinds het begin heeft het WLSF een gigantische aantrekkingskracht. Meer dan 200.000 bezoekers vergapen zich elke festivaleditie aan de bijna 200 prachtige kunstzinnige, ontroerende en/of grappige living statues.

De wereld als speelveld

In de wereld van het levende standbeeld zegt ‘meedoen in Arnhem’ bijna alles. Vele bezoekers kijken ook jaarlijks uit naar het festival. Overal ter wereld wordt aandacht geschonken aan het festival.

NK Living Statues 2020

In eerste instantie zou het NK Living Statues plaatsvinden op 5 juli 2020. Daarna werd er gekeken naar 27 september 2020. Echter, de huidige maatregelen brengen veel onzekerheid met zich mee waardoor een goede voorbereiding van het festival niet gegarandeerd kan worden. Daarom is besloten om het NK Living Statues een jaar op te schuiven.

Wethouder Willemien Vreugdenhil heeft aangegeven dat zij hoopt dat de situatie het volgend jaar toelaat om een grootschalig evenement als het NK Living Statues in het centrum van Ede te organiseren. Edenaren houden van levende standbeelden gekeken naar de bezoekersaantallen van de edities van Statues by Night.

Inschrijven

Wilt u zich inschrijven voor het NK Living Statues in Ede? Geen enkel probleem, stuur een mail om uw inschrijfformulier aan te vragen.

Onderstaande criteria hanteert het NK Living Statues om deel te kunnen nemen aan het NK

Kinderen

  • Minimaal 8 en maximaal 16 jaar;
  • Minimaal 2 keer 15 minuten per uur kunnen optreden tussen 14:00 en 18:00 uur;
  • Niet eerder met dezelfde act tijdens het WK hebben opgetreden;
  • Begeleider meenemen naar het festival.

Professionals

  • Minimaal 17 jaar;
  • Beroepsmatig actief met living statues activiteiten;
  • Minimaal 4 keer 40 minuten kunnen optreden;
  • (Niet eerder met dezelfde act hebben opgetreden). Echter, er zijn wel 10 wildcards beschikbaar voor zeer goede beelden die eerder hebben meegedaan, maar geen prijs hebben ontvangen;
  • Factuur voor de vergoeding kan worden overlegd, evenals een kopie ID-bewijs.

Tijdens de kampioenschappen mogen bovenstaande categorieën geen reclame maken, politieke of religieuze uitingen doen. Tevens behoudt de organisatie het recht inschrijvingen zonder opgave van redenen te weigeren.

Agency

Bent u een eventorganisator of wilt u vanwege een andere reden in contact komen met een of meerdere living statues? Dan is een telefoontje vaak al voldoende. Het World Living Statues Festival in Arnhem scout al meer dan 10 jaar lang naar de beste beelden die er op de wereld te vinden zijn. Tevens hebben vele beelden al een of meerdere keren opgetreden tijdens één van de festivals.

De gegevens van de beelden worden bewaard in de boekingssystemen. Deze systemen zijn samengebracht onder de noemer World Living Statues Agency. Een boekingsbureau met de contactgegevens van op dit moment ruim 600 living statues. Telefonisch of via de mail kunt u contact opnemen met de agency voor een of meerdere living statues.

Contact

World Living Statues Festival
Tel: +31 263 635 084/ + 31 614 738 686
E-mail: info@worldlivingstatues.nl
www.worldlivingstatues.nl