Menu
Verras me

Joods Cultureel Kwartier

Het Joods Cultureel Kwartier (JCK) bestaat uit het Joods Historisch Museum, het JHM Kindermuseum, de Portugese Synagoge, de Hollandsche Schouwburg en het Nationaal Holocaust Museum.

Het JCK nodigt u uit om kennis te maken met de joodse cultuur en de geschiedenis. Vergaar kennis of denk actief na over culturele diversiteit. Uitgangspunt hierbij is om het joodse verhaal op een positieve manier toegankelijk te maken voor een zo breed mogelijk publiek.

Tentoonstellingen

Gedurende het jaar kunt u in het Joods Cultureel Kwartier verschillende tentoonstellingen bewonderen. Elke tentoonstelling heeft zijn of haar eigen verhaal. Nieuwsgierig geworden naar de tentoonstellingen? Bekijk op de website de tentoonstellingen en verdiep u in het verhaal erachter.

Evenementen

Jaarlijks staan er op de agenda van het Joods Cultureel Kwartier evenementen. De evenementen bieden voor ieder wat wils. Bent u benieuwd welke evenementen op de agenda staan? Klik hier om de volledige agenda te bekijken.

Joods Virtueel Kwartier

U kunt in het Joods Virtueel Kwartier een rondleiding krijgen door één van de tentoonstellingen, de collectie digitaal bekijken, artikelen en interviews lezen, podcasts luisteren en nog veel meer. Voor kinderen is er zelfs een kinderplatform ontwikkeld.

Museumcafé

Wist u dat zich in het Joods Cultureel Kwartier de enige koosjere eetgelegenheid in het centrum van Amsterdam bevindt? Verschillende Nederlands-Joodse klassiekers staan op de menukaart. Alle ingrediënten van de gerechten op de menukaart zijn bij de leveranciers Onder Rabbinaal Toezicht bereid of goedgekeurd door de rabbinaten van de NIHS, PIG en NIK. Bovendien is in het museumcafé alles melkkost of parve koosjer. Bekijk de menukaart op de website.

Museumshops

Verschillende museumwinkels bevinden zich in het Joods Cultureel Kwartier. De winkels bieden joodse boeken en producten aan. Zowel in het Joods Historisch Museum als in de Portugese Synagoge bevindt zich een grote museumshop met een uitgebreide collectie.

  • Joods Historisch Museum: de winkel kent een breed assortiment aan onder andere kunstboeken, overzichtswerken en catalogi die gedegen informatie gegeven over de collectie en de tijdelijke tentoonstellingen. Tevens kunt u hier terecht voor joodse literatuur, (kinder) boeken over het jodendom, cd’s met joodse muziek en cadeaus. Bovendien is er een ruime keuze aan ansichkaarten, gadgets en bijzondere sieraden. Bekijk de openingstijden op www.jck.nl.
  • De Portugese Synagoge: de winkel heeft zich vooral gespecialiseerd in boeken over de joodse geschiedenis en kent een breed aanbod aan religieuze producten. De winkel volgt de openingstijden van de Portugese Synagoge op.
  • Hollandsche Schouwburg/ Nationaal Holocaust Museum: beide winkels bieden een beperkt aanbod aan boeken en publicaties.

Locaties van het JCK

Het straatbeeld van de oude Amsterdamse Jodenbuurt wordt gekleurd door synagogen, markante gebouwen en herdenkingsplaatsen. In het hart hiervan bevindt zich het Joods Cultureel Kwartier (JCK) dat wordt gemarkeerd door het Joods Historisch Museum met het Kindermuseum, de Portugese Synagoge met de eeuwenoude bibliotheek Ets Haim en de Hollandsche Schouwburg. Op de website kunt u de diverse locaties bekijken.

Entreeprijzen

Wilt u een bezoek brengen aan het Joods Cultureel Kwartier? Bestel uw tickets op www.jck.nl.

Openingstijden

Bekijk de actuele openingstijden van Joods Cultureel Kwartier op www.jck.nl.

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer

Voor het Joods Historisch Museum, Kindermuseum, Portugese Synagoge, Ets Haim en Kenniscentrum kunt vanaf Amsterdam Centraal Station de metrolijnen 51, 53 en 54 nemen. U stapt uit bij halte Waterlooplein, uitgang Nieuwe Amstelstraat. Hierna is het 2 minuten lopen. Of u neemt tram 14, vanaf Amsterdam Centraal Station tot halte Waterlooplein. Voor de Hollandsche Schouwburg en het Nationaal Holocaust Museum neemt u vanaf Amsterdam Centraal Station tram 14 tot halte Artis. Plan uw reis voorafgaand aan uw bezoek via 9292.

Auto

In de omgeving van het Joods Cultureel Kwartier liggen drie parkeergarages namelijk: Markenhoven, ParkKing Waterlooplein en Stadhuis/Muziektheater. Stippel uw reis uit door middel van Google Maps.

Taxi

U kunt alle locaties gemakkelijk met de taxi bereiken. Boek uw taxi via Taxicentrale Amsterdam op www.tcataxi.nl of bel 020 – 777 77 77 of gebruik de taxistandplaats op het Waterlooplein.

Locatie

Joods Cultureel Kwartier
Nieuwe Amstelstraat 1
1011 PL Amsterdam
Tel: 020 – 531 03 10
E-mail: service@jck.nl
www.jck.nl