Menu
Hotspots

Wildlands

Maak een wereldexpeditie in één dag in Wildlands. In het park kunt u reizen door de jungle, de savanne en het poolgebied. Ga op avontuur en ontdek nieuwe werelden. Kom oog in oog te staan met wilde dieren en beleef een dag vol spannende avonturen.

Dieren

Spot in het park verschillende diersoorten. Van ijsberen tot stokstaartjes en van reusachtige leeuwen tot kleurrijke vlinders. Bekijk hier de selectie van diersoorten.

Belevenissen

In Wildlands kunt u 8 verschillende belevenissen beleven. Onderstaande lijst geeft een aantal belevenissen weer:

  • Jim Jungle Presentatie: in de jungle is vogelkenner Jim neergestort. Jim wist te overleven en heeft van alles geleerd over de natuur. Tijdens de presentatie in Jungle Arena vertelt hij alles over de dieren in Rimbula en hoe u in de natuur kunt overleven.
  • Norticashow: nieuwsgierig zijn de zeeleeuwen naar de onderzoekers van de Northern Light Company. Er wordt onderzoek gedaan in het poolgebied naar een betere wereld. Het onderzoeksteam stuit op een probleem, namelijk plastic in de oceanen. De zeeleeuwen bieden hun hulp aan, maar helpen zij wel echt.
  • Serenga Safari: stap in de oude truck voor een avontuurlijke safaritocht over de savanne. Tijdens de safaritocht doorkruist u het leefgebied van onder andere zebra’s, neushoorns en giraffes. Tevens wordt u door het woestijngebied van de kamelen en onagers gevoerd.
  • Tweestryd: in Serenga kunt u een rit beleven. Stap in één van de twee mijnkarren en u wordt gebracht naar een hoogte van 20 meter. De twee mijnkarren racen rakelings langs elkaar heen in de strijd om geld.

Benieuwd naar het aanbod aan belevenissen? Klik dan hier.

Travellers’ Taste

In het restaurant kunt u even op adem komen. Voor elk moment van de dag staat er iets lekkers op de menukaart. Geniet van een verse kop koffie, een gezonde salade of een complete maaltijd. Een bezoek aan Travellers’ Taste geeft u energie om op expeditie te gaan.

Sluit in Wildlands af met een heerlijke hapje eten. Elke dag is de keuken van het restaurant geopend tot een uur na sluitingstijd van het park.

Activiteiten

  • Wildlands Backstage: heeft u altijd al eens achter de schermen van Wildlands willen kijken? Grijp dan nu uw kans! U kunt namelijk een kijkje achter de schermen nemen. Als bezoeker mag u hier niet komen. De route gaat onder andere langs de leeuwenstal, dierenartspraktijk, waterfabriek en de dieetkeuken. Benieuwd wanneer u kunt deelnemen aan de Wildlands Backstage? Klik dan hier.
  • Wild Nights: in het donker kunt u de magie van Wildlands ontdekken. Twee weken lang is Wildlands omgetoverd tot een mysterieuze en sprookjesachtig verlichte wereld. Er is een speciale route uitgezet in Jungola, Animazia en delen van Serenga en Nortica. Wilt u meer weten over Wild Nights? Bekijk de website van Wildlands.
  • Wildlands lezing: één van de vrijwilligers vertelt u tijdens de lezing ‘Omdenken bij dieren’ van alles over hoe dieren omgaan met hun leefwereld. Hoe maken de dieren gebruik van het klimaat of hoe passen zij zich aan aan het klimaat en hun leefomgeving. Wilt u een lezing reserveren? Reserveer dan via de mail of telefonisch.
  • Fotoworkshop: u gaat op een avontuurlijke foto-expeditie met natuurfotograaf Rob Doolaard. Tijdens de workshop komen vele onderwerpen aan bod, zoals de instellingen van de camera, composities en objectieven. Rob Doolaard geeft uitleg en laat aan de hand van voorbeelden zien hoe u hiermee het beste kan omgaan. Op www.wildlands.nl vindt u meer informatie betreft de fotoworkshop.
  • Ontdekkingstochten: ga op pad met een speurtochtboekje in Jungola, Serenga of Nortica en test uw kennis over de natuur. Een ontdekkingstocht kunt u voor € 1,00 bij de informatiebalie of kassa aanschaffen. De ontdekkingstochten zijn onderverdeeld in verschillende niveaus. Benieuwd naar de verschillende ontdekkingstochten? Klik dan hier.
  • A Sense of Wildlands: wanneer u minder goed zicht hebt, is een bezoek aan Wildlands een zintuigprikkelende ervaring. Luister naar het gefluit en getjilp van honderden vogels en kikkers, voel de vacht van verschillende dieren in Dogondorp en maak een safaririt over de savanne. Een vrijwilliger vertelt u over een aantal diersoorten die in het park voorkomen. A Sense of Wildlands duurt 45 minuten en er kunnen maximaal 2 mensen met een visuele handicap met maximaal 4 begeleiders deelnemen. Reserveer A Sense of Wildlands via de mail of telefonisch.

Prijzen

Heeft u binnenkort een bezoek aan Wildlands op de agenda staan? Bestel nu alvast uw tickets op www.wildlands.nl. Wilt u jaarlijks meerdere keren dieren spotten in het dierenpark? Bestel één van de abonnementen op de website.

Openingstijden

Bekijk de actuele openingstijden van Wildlands op www.wildlands.nl.

Parkeren

Wildlands beschikt niet over een eigen parkeerterrein. Uw auto kunt parkeren in de nabije omgeving van het park. Informatie over de parkeerterreinen en de tarieven kunt u vinden op Q-park en de gemeente Emmen. U kunt vooraf via Q-park een parkeerticket reserveren. Bij drukte kunt u de verwijsborden voor P-Wildlands aanhouden.

Parkeren mindervaliden

Voor mindervaliden zijn de dichtsbijzijnde parkeerplekken te vinden in de parkeergarage Willinkplein. De parkeerplekken bevinden zich bij de lift. Het Q-park beschikt over 15 mindervaliden parkeerplaatsen.

Bereikbaarheid

Met de auto

Wildlands is via de A37, de N381 en de N34 bereikbaar met de auto.

Openbaar vervoer

Het dierenpark is bereikbaar met de bus of de trein. U loopt vanaf NS-station Emmen in ongeveer 15 minuten naar Wildlands. Tevens kunt u vanaf het NS-station Emmen met de bus naar halte Centrum-Emmen (2 haltes) met bus 3, 4, 21 of 44. Vanaf de halte is het slechts een paar minuten wandelen tot aan de ingang van Wildlands.

Per volwassene die met OV-chipkaart of Eurokaartje mogen in de bussen van Qbuzz drie kinderen van 4 t/m 11 jaar gratis mee. Kinderen t/m 3 jaar reizen altijd gratis.

Locatie

Wildlands
Raadhuisplein 99
7811 AP Emmen
Tel: 0591 – 850 855
E-mail: info@wildlands.nl
www.wildlands.nl