Menu
Hotspots

Van Gogh Museum

Het museum biedt u de mogelijkheid om het leven en werk van de wereldberoemde kunstenaar Vincent van Gogh te ontdekken.

Kunst

In het museum kunt u de beroemde schilderijen van Vincent van Gogh bewonderen. Naast deze schilderijen vertoont het museum kunstwerken van tijdgenoten, Franse en Japanse prenten. Nieuwsgierig geworden naar de museumcollectie? Wacht niet langer en neem een kijkje op de website.

Vincents leven, 1853 – 1890

Op zijn 27ste besloot Vincent van Gogh om kunstenaar te worden. Deze beslissing zou zijn leven en de kunstgeschiedenis voorgoed veranderen. Op www.vangoghmuseum.nl kunt u Vincents biografie lezen.

Verhalen

Een vraag die u zich misschien stelt is hoe ontwikkelde Vincent van Gogh zich tot kunstenaar? Welke dromen en ambities had hij? Lees de verhalen over Vincent van Gogh op de website en misschien krijgt u wel antwoord op deze vragen.

Voor kinderen

Houd u van tekenen, schilderen, knutselen of spelen? Bekijk op de website video’s, kleurplaten en nog veel meer voor kinderen van verschillende leeftijden.

Tentoonstellingen

Gedurende het jaar kunt u in het museum verschillende tentoonstellingen bewonderen. Elke tentoonstelling heeft zijn of haar eigen verhaal. Nieuwsgierig geworden naar de tentoonstellingen? Bekijk op de website de tentoonstellingen en verdiep u in het verhaal erachter.

Agenda

Jaarlijks staan er op de agenda van het museum diverse activiteiten. De activiteiten bieden voor ieder wat wils. Bent u benieuwd welke activiteiten op de agenda staan. Klik hier om de volledige agenda te bekijken.

Museumwinkel en online shop

Bent u op zoek naar een exclusief cadeau, een souvenir of boek over Vincent van Gogh? U vindt bijzondere producten die geïnspireerd zijn op het werk en leven van Vincent van Gogh in de museumwinkels en de online shop. Het museum telt maar liefst vier museumwinkels. Op het Museumplein is er ook nog een museumwinkel.

Bijzondere Van Gogh artikelen vindt u in de online shop. Bij deze artikelen kunt u denken aan schrijfwaren, reproducties, boeken en leerzame materialen voor kinderen. Bekijk de online shop op www.vangoghmuseum.nl.

Museumcafé Le Tambourin

Op de eerste verdieping van het museum vindt u het museumcafé en in de entreehal de espressobar. Heeft u zin een verfrissend drankje, iets zoets of hartigs? Of wilt u graag lunchen? Het museum serveert voor ieder wat wils. Bent u benieuwd wanneer het museumcafé en de espressobar zijn geopend? Klik dan hier.

Bibliotheek

In de bibliotheekcatagolus kunt u de uitgebreide collectie aan boeken, tijdschriften en documentatiematerialen raadplegen. Wist u dat de museum bibliotheek meer dan 35.000 boeken en tijdschriften omvat? Tevens is het museum geabonneerd op meer dan 40 tijdschriften en veilingcatalogi. Bovendien worden er jaarlijks ongeveer 1.000 publicaties verworven.

Adres: Gabriël Metsusstraat 8, vlakbij het Museumplein.

Schoolgroepen

Het museum biedt voor zowel het basisonderwijs, voortgezet onderwijs als het MBO verschillende activiteiten en programma’s aan. Naast deze activiteiten en programma’s kunt u kiezen voor een compleet verzorgde les. Bent u benieuwd naar het schoolaanbod van het museum? Klik dan hier.

Tickets

Wilt u een bezoek brengen aan het Van Gogh Museum? Bestel uw tickets op www.vangoghmuseum.nl.

Openingstijden

Bekijk de actuele openingstijden van het Van Gogh Museum op www.vangoghmuseum.nl.

Parkeren

U kunt parkeren in parkeergarage Q-Park onder het Museumplein (ingang Van Baerlestraat). In de omgeving van het Museumplein geldt betaald parkeren.

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer: de dichtstbijzijnde haltes zijn Van Baerlestraat (tram 2, 5 of 12) of Museumplein (tram 3, 5 of 12, bus: 347 of 357).

Auto: plan uw reis voorafgaand aan het museumbezoek via Google Maps.

Locatie

Van Gogh Museum
Museumplein 6
1071 DJ Amsterdam
Tel: 020 – 570 52 00
E-mail: info@vangoghmuseum.nl
www.vangoghmusuem.nl