Menu
Hotspots

Musis Stadstheater Arnhem

Musis en Stadstheater vormt al meer dan 100 jaar het kloppende culturele hart van Arnhem. Gevierde acteurs, de grootste maestro’s en de jongste talenten hebben het podium betreden.

Geschiedenis

Musis

Sinds 1847 is de concertzaal van Musis Sacrum het huis van muziek in Arnhem. De concertzaal is de laatste 100 jaar ook het thuis van Het Gelders Orkest.

Nieuwbouw en renovatie 2015-2017

In samenwerking met de gemeente Arnhem wordt er vanaf 2015 hard gewerkt aan een ingrijpende vernieuwing van Musis. De nieuwe Parkzaal in Musis is in mei 2017 in gebruik genomen. De Parkzaal is een multifunctionele zaal met 1.000 zitplaatsen en 1.750 staanplaatsen. Tevens heeft deze zaal een opzienbarende glaswand aan de achterkant van het podium en de verbinding met het park. De historische Muzenzaal is eind 2017 gerenoveerd. Vanaf januari 2018 staat de Muzenzaal weer te schitteren als sfeervolle locatie en concertzaal. De zaal heeft de historische uitstraling behouden.

Stadstheater

Sinds 1973 is Introdans de vaste huisbespeler van de grote zaal. Jaarlijks brengt Introdans 5 premières uit in Arnhem.

Wist u dat het Stadstheater de eerste schouwburg in Nederland was die in 1978 een nieuwgebouwde klein zaal (vlakke vloer) aan het traditionele lijsttheater toevoegde? Hiermee werd ruimte gecreëerd voor de nieuwe theatervormen die zich in de jaren 70 ontwikkelden. Deze nieuwe theatervormen zorgde ervoor dat de toenmalige schouwburgdirectie in 1985 de theaterwerkplaats InDependance oprichtte. Vanaf augustus 2011 is deze theaterwerkplaats gehuisvest in Theater aan de Rijn onder de naam van ‘Theaterwerkplaats Nieuwe Oost’.

Het Stadstheater heeft een grote theaterzaal met 735 stoelen en een kleine zaal met 200 stoelen. Tevens heeft het Stadstheater diverse foyers en een theatercafé.

Educatie

Musis en Stadstheater Arnhem wil dat elk kind in zijn schooltijd kennis maakt met theater en muziek. Het liefst in het theater of het concertgebouw. Immers komen theater en muziek daar het beste tot zijn recht.

De ruimte wordt gegeven aan kwalitatief hoogwaardige voorstellingen en concerten die aansluiting bieden op leerlijnen vanuit school. Tevens hebben de voorstellingen en concerten het vermogen om aansluiting te vinden bij de verbeelding, herinnering en leefwereld van kinderen van alle leeftijden.

Primair onderwijs

Er worden een aantal voorstellingen geselecteerd die onder schooltijd te bezoeken zijn met de hele klas. Bij de selectie van de voorstellingen wordt rekening gehouden met diverse genres, leeftijdsgroepen, mogelijkheid tot thematische aansluiting bij kerndoelen, thema’s en leerlijnen. Heeft u een specifieke wens ten aanzien van een voorstelling of een concert of wilt u uitgebreider kennis maken met het Stadstheater Arnhem of het concertgebouw Musis? Neem dan contact op.

De schoolconcerten in Musis worden georganiseerd door Het Gelders Orkest.

Voortgezet onderwijs

Normaliter bezoeken schoolgroepen uit het voortgezet onderwijs het reguliere programma. Echter, sommige voorstellingen worden ook aangeboden als schoolvoorstellingen. Deze voorstellingen zijn overdag te bezoeken.

Rondleidingen

Neem een kijkje in Musis en Stadstheater Arnhem. Voor alle leeftijden en niveaus zijn rondleidingen mogelijk. Per groep wordt er gelopen van de balkons naar de kleedkamers. Onderweg leert u van alles over het reilen en zeilen van het theater. Wilt u meer weten over de rondleidingen? Klik dan hier.

Het aanspreekpunt voor onderwijs is Rosalinde Hauwert. Telefonisch of via de mail kunt u contact opnemen met mevrouw Hauwert.

De Cultuurclub

De Cultuurclub is de businessclub van Musis & Stadstheater. De businessclub bestaat uit enthousiaste bedrijven uit de regio Arnhem. De bijeenkomsten die worden gegeven zijn inspirerend en zorgen voor netwerken in een ontspannen sfeer. Tevens krijgt uw bedrijf het podium wat het verdient. De ambitie van de businessclub is om een aantrekkelijk en innovatief cultureel klimaat te creëren. Bovendien draagt deze ambitie bij aan de ontwikkeling van kinderen, de aantrekkingskracht van de stad en de verbinding met de regio.

Jaarlijks komt De Cultuurclub acht keer samen rondom een concert of een voorstelling. De programmeurs stellen jaarlijks een afwisselend programma speciaal voor u samen. U breidt uw netwerk en business uit en wordt het educatieve aanbod voor schoolkinderen uitgebreid met de opbrengst van De Cultuurclub.

Meedoen? Dat kan!

  • Laat u en uw gast acht keer per jaar verrassen door een unieke voorstelling of concert: grote namen, internationale gezelschappen of typisch Arnhems.
  • Een bedrijfsbezoek en inspiratiesessie voor ondernemers.
  • De bijeenkomsten worden ten alle tijden omlijst door een bijzondere inleiding, een inspirerende presentatie, een meet & greet of een driegangendiner.
  • Na afloop is er gelegenheid samen na te praten en elkaar beter te leren kennen onder het genot van een hapje en een drankje.
  • Voorbespreekrecht voor alle voorstellingen in Musis & Stadstheater.
  • Als bedrijf draagt u bij aan de educatieve projecten en een aantrekkelijk en innovatief cultureel klimaat.
  • Uw bedrijf wordt de ruimte geboden om zich te profileren in zakelijk en cultureel Arnhem.

Benieuwd welke kosten er zijn verbonden aan een lidmaatschap van De Cultuurclub. Op de website zijn de kosten vermeld.

Series

In het Musis kunt u genieten van de mooiste klassieke concerten. U kunt uw eigen klassieke serie samenstellen. Bekijk het volledige aanbod op www.musisenstadstheater.nl. Wilt u liever een vooraf samengestelde serie bestellen? Geen enkel probleem, voor Nederlands Blazers Ensemble, Amsterdam Sinfonietta, de Zondagochtendconcerten en Kamermuziek is er een serie samengesteld. Benieuwd naar de diverse series? Klik hier om de series te bekijken.

Programma

Jaarlijks staan er op de agenda van Musis Stadstheater diverse concerten en voorstellingen. De concerten en voorstellingen bieden voor ieder wat wils. Bent u benieuwd welke concerten en voorstellingen op de agenda staan? Klik hier om de volledige agenda te bekijken.

Openingstijden

Wilt u een kaart aanschaffen voor een concert of voorstelling? Dan kunt u terecht bij het Bespreekbureau. Mocht u willen weten wanneer de receptie bereikbaar is? Bekijk dan de openingstijden op de website.

Bereikbaarheid

Musis & Stadstheater Arnhem heeft twee verschillende locaties. De locaties zijn Musis en het Stadstheater. Beide locaties liggen aan de Velperbinnensingel en op 200 meter afstand van elkaar. Vanuit beide locaties heeft u uitzicht op het Musispark.

Openbaar vervoer

Auto + lopend

Beide locaties liggen op loopafstand van een aantal parkeergarages. De dichtstbijzijnde parkeergarage is Musis. Rond 19:30 uur of zondagmiddag kan deze parkeergarage druk of vol zijn vanwege winkelend publiek, concerten en voorstellingen in Musis en het Stadstheater. Houd rekening met eventuele wachttijden of kies voor een andere garage in Arnhem.

Theatertaxi

Binnen de gemeente Arnhem kunt u zich na een bezoek aan een concert of een voorstelling naar huis laten brengen door de theatertaxi. Mocht u gebruik willen maken van de theatertaxi reserveer voor aanvang van de voorstelling de theatertaxi bij de servicemedewerker in het theater.

Locatie

Stadstheater
Velperbinnensingel 10
6811 BP Arnhem
Tel: 026 – 3720 720
E-mail: receptie@musisenstadstheater.nl
www.musisenstadstheater.nl

Musis
Velperbinnensingel 15
6811 BP Arnhem
Tel: 026 – 3720 720
E-mail: receptie@musisenstadstheater.nl
www.musisenstadstheater.nl