Menu
Hotspots

GelreDome

Elk jaar passeren ruim een miljoen mensen de poorten van het GelreDome. Jaarlijks vormt het evenementencomplex de thuisbasis voor grootschalige evenementen. Tevens worden in het GelreDome veel vergaderingen en congressen georganiseerd.

Capaciteit

De maximale capaciteit van het complex is 34.000 personen. Het podium staat dan aan de noordzijde van GelreDome. De Oost-, West en Zuid tribune met de veldvloer worden gebruikt. Dit is de meest voorkomende opstelling. Wanneer het podium midden op de veldvloer staat is de capaciteit maar liefst 41.000 bezoekers.

Flexibel

GelreDome opende op 25 maart 1998 haar deuren en is daarmee wereldwijd de eerste multifunctionele evenementen accommodatie die over een uitschuifbaar voetbalveld beschikt. GelreDome is dankzij deze flexibiliteit het grootste theater van Nederland. Het complex verandert in vijf uur tijd van gedaante. U kunt comfortabel verblijven in het GelreDome, omdat het GelreDome volledig verwarmd is.

Blackbox

De multifunctionaliteit van het GelreDome wordt vergroot dankzij het beweegbare dak. Met het dak dicht en de lichten uit is de zaal volledig verduisterd. De blackbox die op deze manier wordt gecreëerd, biedt talloze mogelijkheden voor voorstellingen, presentaties en concerten.

Grasmat

GelreDome heeft een verplaatsbare grasmat. De grasmat ligt in een betonnen bak die onder de Zuidtribune naar buiten wordt geschoven.

Akoestiek

Wist u dat de akoestiek in het GelreDome wordt veroorzaakt door het materiaal waarmee de muren en de binnenzijde van het dak zijn bekleed? Kunststof met daarin gaatjes zorgt ervoor dat het geluid niet wordt weerkaatst, maar wordt opgenomen. Het dak kan maar liefst 50 decibel geluid absorberen. 50 decibel is bijna de helft van de hoeveelheid geluid die tijdens een concert wordt geproduceerd.

Agenda

Bijna elke dag kunt iets beleven in GelreDome. Jaarlijks vinden er in GelreDome concerten, voorstellingen en presentaties plaats. Bent u benieuwd naar de agenda? Klik hier om de volledige agenda te bekijken.

Eten & drinken

Beleef een compleet nieuwe ervaring bij een vergadering, receptie, seminar, ontbijtsessie of workshop dankzij de juiste catering. Verschillende vergaderarrangementen biedt het GelreDome aan. Er is ook ruimte voor varianten hierop. Buitenpoort Catering verzorgt de culinaire invulling. Laat u verrassen door de vele mogelijkheden die het GelreDome u kan aanbieden.

Zalen

  • Siriuszaal: u heeft vanuit de zaal van bijna 400 vierkante meter uitzicht over de tribunes en Domevloer op de 3e etage. De zaal is standaard ingericht met een sfeervolle bar, loungebanken en diverse hoge en lage zitjes. Dankzij de aanwezige LED verlichting kan de ruimte worden verlicht met uw eigen huisstijlkleuren. Deze zaal is geschikt als ontvangst, lunch, borrel, diner of feestruimte voor 50-300 personen.
  • Mercuriuszaal: de zaal van 325 vierkante meter bevindt zich op de 3e etage naast de Siriuszaal. Een beamer, projectiescherm en een geluidsinstallatie zijn aanwezig in de zaal. Er kunnen maximaal 300 personen plaatsnemen in de zaal bij een theateropstelling en 150 personen in cabaretopstelling. De zaal kunt u apart of samen met de Siriuszaal gebruiken als borrel, diner of feestzaal voor maximaal 300 personen.
  • Orionzaal: op de 3e etage naast de Siriuszaal ligt deze zaal van 200 vierkante meter. De zaal heeft een warme inrichting in oranje tinten en is voorzien van een bar. Naast een functie als vergader- of presentatie ruimte is de zaal geschikt voor informele bijeenkomsten. De capaciteit van de zaal is in theateropstelling maximaal 130 personen en in U opstelling maximaal 40 personen. Tevens is de zaal voorzien van een beamer, scherm en geluidsset. De zaal kan volledig worden verduisterd.
  • Geminizaal: naast de Mercuriuszaal ligt op de 3e etage deze zaal van 200 vierkante meter. Kenmerkend aan deze zaal is de sportieve uitstraling in een frisse groene tint. De zaal beschikt over een bar. Naast een functie als vergader- of presentatie ruimte is de zaal geschikt voor informele bijeenkomsten. De capaciteit van de zaal is in theateropstelling maximaal 130 personen en in U opstelling maximaal 40 personen. Tevens is de zaal voorzien van een beamer, scherm en geluidsset. De zaal kan volledig worden verduisterd.
  • Tribune: wilt u een groep van meer dan 300 bezoekers plenair toespreken of iets laten zien? Maak dan gebruik van een gedeelte van de tribune van GelreDome. Er ontstaat een blackbox wanneer het dak is gesloten. Deze blackbox laat uw presentatie goed uitkomen.
  • Heaven (I & II): op de vierde etage bevindt zich de Heaven, een lounge. U heeft vanuit de lounge een prachtig uitzicht over het dorp Elden. De lounge is geschikt voor ontvangsten en intieme diners. U kunt de lounge gebruiken als een open ruimte, maar u kunt de lounge ook in tweeën splitsen dankzij de schuifwand. In totaal biedt de Heaven ruimte aan gezelschappen tot 160 personen.
  • Heaven I: dit loungegedeelte beschikt over een bar. Tevens kan het loungegedeelte worden gebruikt als extra subruimte bij grotere congressen. De ruimte biedt in theateropstelling plaats aan maximaal 50 personen. U kunt met 30 tot 70 personen terecht als de ruimte wordt gebruikt als borrel of feestruimte.
  • Heaven II: in deze ruimte is een beamer, een projectiescherm en een geluidsset aanwezig. Maximaal 70 personen kunnen plaatsnemen in deze ruimte in theateropstelling.
  • Loge: in totaal telt GelreDome 49 loges op de vierde en vijfde verdieping. Enkele loges kunnen worden gehuurd voor vergaderingen, presentaties of een borrel in intieme sfeer. Elke loge heeft een andere uitstraling en inrichting en biedt plaats aan gezelschappen tot 15 personen.
  • Promenade: rondom het hele stadion beschikt het GelreDome op de tweede verdieping over een 600 meter lange promenade. De promenade kan volledig worden verwarmd en is beschikbaar voor allerlei activiteiten. U kunt ook een deel van de promenade reserveren.

Op www.gelredome.nl kunt u de verschillende ruimtes bekijken.

Parkeren

Bezoekt u het GelreDome voor een vergadering, seminar of workshop? Dan kunt u gebruik maken van één van de circa 4.000 gratis parkeerplaatsen op het terrein. Via de hoofdingang is de entree. Op het parkeerterrein houdt u rechts aan en parkeer uw auto het dichtst bij de hoofdingang op de secties Arnhem of Madrid. Klik hier voor de uitgebreide routebeschrijving.

Mindervaliden: mindervaliden kunnen parkeren bij P-1 GelreDome. Geef bij de verkeersregelaars en parkeerstewards aan dat u wilt parkeren op een invalide parkeerplaats. Indien mogelijk verwijzen zij u een plaats dichtbij het GelreDome aan. Een plaats nabij de ingang kan niet worden gegarandeerd.

Kiss and Ride: wilt u iemand naar een evenement brengen en halen? Meld u aan en ontvang alle informatie over het veilig brengen en halen.

Bereikbaarheid

Er zijn meerdere parkeerplaatsen bij en rondom GelreDome. Vanaf de parkeerplaats kunt u lopen of, van de verder gelegen parkeerplaatsen, met een snelle gratis schuttleservice naar GelreDome. Volg de bebording en tekstwagens.

Georganiseerde busreis: u kunt een autorit naar het GelreDome besparen door een georganiseerde busreis te overwegen. De volledige zorg voor uw heen- en terugreis wordt uit handen genomen. Bent u benieuwd of er voor het evenement dat u wilt bezoeken georganiseerd vervoer wordt aangeboden? Bekijk dan de website.

Snel een taxi: u kunt profiteren van scherpe tarieven, tot wel 70% goedkoper dan de meterprijs. Een snel een taxi brengt u vooral naar toe. U kunt eenvoudig online een taxi bestellen.

Locatie

Gelredome
Batavierenweg 25
6841 HN Arnhem
Tel: 026 – 880 7888
www.gelredome.nl