Menu
Hotspots

RAI Amsterdam

RAI Amsterdam is een internationale beurs-en congreslocatie. Het doel sinds 1893 is om mensen samen te brengen, te verbinden en te inspireren door middel van het organiseren en faciliteren van betekenisvolle ontmoetingen. Het maakt het niet of het gaat om een publieksbeurs, theatervoorstelling of een congres.

Er worden condities gecreëerd die bijdragen aan inspirerende ontmoetingen. RAI Amsterdam verbindt zich met nationale en internationale evenementen context, content en communities. Door middel van deze aspecten kunnen verbindingen worden gecreëerd zowel fysiek als virtueel. Verbindingen die inspireren, verrassen of verrijken. Het creëren van verbindingen gebeurt met een open geest en een wereldwijd perspectief.

Historie

RAI Amsterdam heeft een rijke historie. In 1893 begon de RAI als Vereniging ‘De Rijwiel-Industrie’, maar in iets meer dan een eeuw is de vereniging uitgegroeid tot een internationaal toonaangevende tentoonstellings-en congreslocatie.

Benieuwd naar de rijke historie van de RAI Amsterdam? Klik dan hier.

Theater

Wist u dat het RAI Theater één van de grootste theaterzalen van Amsterdam is? Het theater biedt een gevarieerd programma met toonaangevende producties uit binnen-en buitenland. Comfort en stijl worden gecombineerd met de nieuwste audiovisuele technologie. Het theater biedt plaats aan 1.750 bezoekers.

U wordt vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling hartelijk welkom geheten in de foyer van het theater. Onder het genot van een kopje koffie of een drankje kunt u na de voorstelling napraten. Wilt u uw avond compleet maken? Geniet voorafgaand of na afloop van de voorstelling van het speciale theatermenu in het theaterrestaurant.

Agenda

Bijna iedere dag is er in de RAI iets te beleven. Jaarlijks vinden er leuke evenementen plaats in de RAI. Bent u benieuwd naar de agenda? Klik hier om de volledige agenda te bekijken.

Eten & drinken

Dagelijks is The Roast Room geopend vanaf 09:00 uur. De andere vier restaurants zijn geopend wanneer er een evenement of congres plaatsvindt. De openingstijden zijn flexibel gedurende evenementen en congressen.

 • Grand Café: start uw dag met een heerlijke versgemalen bonenkoffie of geniet van een smakelijke lunch. Sluit een geslaagde dag af met een diner of borrel. Het Grand Café is de ideale ontmoetingsplek die is voorzien van een frisse en heldere inrichting met volop daglicht.
 • First Floor Restaurant: de menukaart van het restaurant bestaat uit wisselende gerechten. Bij de gerechten zijn er passende wijnsuggesties. De gerechten en wijnsuggesties worden in een smaakvolle omgeving geserveerd. In het restaurant wordt veelvuldig gebruik gemaakt van streekproducten.
 • Café Amsterdam: het café is een typisch bruin Amsterdams café. Het café is te herkennen aan de warme kleuren en de Amsterdamse sfeer. U kunt in het café genieten van een Amsterdamse lunch of van één van de verschillende biersoorten. De specialiteit van het café zijn de gehaktballen.
 • Holland Restaurant: u bent hier aan het juiste adres voor pasta’s, wok gerechten en snacks. De keukenbrigade bereidt de gerechten vers en worden geserveerd vanaf de counters. Vanuit het restaurant heeft u een weids uitzicht over de beurs.
 • The Roast Room: bent u een vleesliefhebber? Dan bent u hier aan het juiste adres! Het restaurant biedt namelijk een unieke vleesbelevenis. Geniet van een mooi stuk vlees, een burger, vleeswaren en worsten uit de slagerij. The Roast Room bestaat uit The Roast Bar, het brasserie-style restaurant op de begane grond en de Rotisserie, het fine-dining restaurant op de eerste verdieping. U kunt uw tafel reserveren via www.rai.nl.
 • Strandzuid: achter de RAI, aan het water, vindt u een oase van rust, gezelligheid en zomer. Dagelijks is Strandzuid geopend voor lunch, borrel of diner.

Parkeren

Tijdens een evenement, bezoek aan Amsterdam of wanneer u een afspraak in de buurt heeft, kunt u overdekt parkeren in één van de parkeergarages. Bekijk op de website de parkeertarieven.

U kunt een parkeerticket online reserveren via www.rai.nl.

P + R: u kunt uw auto goedkoop parkeren en ook naar het centrum reizen. Parkeer uw auto op één van onderstaande locaties en reis verder met het openbaar vervoer.

 • P + R Hoofddorp, Scorpius 131, 2132 LR Hoofddorp.
 • P + R Breukelen, Broekdijk West 5, 3621 LV Breukelen.

Wilt u verkeersdrukte in de stad vermijden? U kunt parkeren op één van onderstaande locaties. Let op: van deze locaties naar de RAI en terug krijgt u alleen de P + R korting als uw laatste incheck in het centrumgebied is geweest. RAI Amsterdam valt buiten het centrumgebied.

 • P + R Amsterdam Noord, Nieuwe Leeuwarderweg Afslag S116, 1022 BP Amsterdam.
 • P + R Amsterdam Sloterdijk, Piarcoplein 1, 1043 DW Amsterdam.

Fietsen & motoren: bij alle ingangen rondom het terrein van de RAI zijn fietsenrekken te vinden. Parkeer uw motor of scooter gratis naast de fietsrekken van het Elicium. Volg hiervoor P-RAI 7.

Een elektrische fiets of scooter kan niet opgeladen worden.

P + Bike: u kunt uw auto bij de RAI parkeren en de stad ontdekken op de fiets. De RAI is namelijk een Hello-Bike parking spot. U vindt de Hello-Bike fietsen om de hoek bij ingang F. P4 garage is dichtbij ingang F. De kosten voor de fiets zijn niet inbegrepen bij de parkeerkosten van uw auto. Meer weten over Hello-Bike, klik hier.

Parkeren mindervaliden: in elke parkeergarage zijn er mindervaliden parkeerplekken. U kunt uw auto parkeren op één van deze parkeerplekken wanneer u in het bezit bent van een officiële Europese Gehandicaptenparkeerkaart (GPK). De parkeerplekken bevinden zich dichtbij de uitgang van het complex.

Meldt u vooraf bij de loge van de P7-parkeergarage. U kunt de parkeergarage bereiken door de route P RAI 7 te volgen. U wordt vanuit hier doorverwezen door één van de medewerkers naar de beste parkeerplaats.

Let op: ook met een gehandicaptenparkeerkaart (GPK) betaalt u parkeerkosten.

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer

 • Per trein: de RAI kent een eigen station namelijk Amsterdam RAI. Het station bevindt zich op steenworp afstand van de RAI. Namelijk op 7 minuten loopafstand. De RAI is vanuit het hele land gemakkelijk te bereiken met de trein.
 • Per metro of bus: u kunt vanaf station Amsterdam Centraal metro 52 nemen. Metro 52 is de nieuwste metro van Amsterdam Noord naar station Amsterdam Zuid. Dit is de snelste verbinding van station Amsterdam Centraal naar de RAI, halte Europalaan. Naast metro 52 kunt u ook tram 4 nemen. Stap uit bij de halte Europaplein. De RAI kunt u vanaf station Amstel bereiken met metro 51. Stap uit op station Amsterdam RAI. Of neem bus 62 (uitstappen op Europaplein) of bus 65 (uitstappen op Scheldeplein). Tussen Amsterdam Sloterdijk en Gein rijdt metro 50. Deze metro stopt bij station Amsterdam RAI.

Taxi: u kunt door elk willekeurig taxibedrijf naar de RAI worden gebracht. De taxi zal u zo dicht mogelijk bij de entree van het evenement afzetten. Op het terrein worden vanwege logistieke redenen alleen TCA taxi’s toegelaten om de bezoekers op te halen. Mogelijk staan er bij het evenement dat u bezoekt taxi’s klaar bij de entree. Mochten er geen taxi’s klaarstaan dan kunt u bij de receptie een taxi laten bellen. U kunt een taxi online bestellen via www.rai.nl.

Locatie

RAI Amsterdam
Europaplein 24
1078 GZ Amsterdam
Tel: 020 – 549 12 12
www.rai.nl