Menu
Hotspots

Nationaal Militair Museum

In 1913 is op de plek waar het museum staat de Luchtvaartafdeling van de Koninklijke Landmacht opgericht. Een indrukwekkend gebouw met een spectaculair dak en hoge glazen buitenwanden. Een gevoel van ruimte en zicht op de collectiestukken buiten wordt u aangeboden. Ga op pad tussen de tanks en vliegtuigen en ontdek het Arsenaal.

Betreed het Arsenaal en sta oog in oog met twee krijgers uit de vroege vaderlandse geschiedenis. Start uw reis door de tijd 3000 jaar voor Christus en beleef de geschiedenis van de Nederlandse krijgsmacht. Bovendien kunt u in het Arsenaal alle topstukken uit de Nederlandse militaire luchtvaartgeschiedenis bekijken in een spectaculaire vlucht.

Te zien

U kunt in het museum verschillende tentoonstellingen bekijken. Het museum kent vaste en tijdelijke tentoonstellingen. Tevens zijn alle tentoonstellingen te linken aan de Nederlandse geschiedenis. Benieuwd naar de verhalen achter de tentoonstellingen? Op www.nmm.nl kunt u alvast een voorproefje krijgen van de tentoonstellingen.

Te doen

In het museum: er zijn naast het Arsenaal 6 themaruimtes ingericht. De themaruimtes vertellen het verhaal van de krijgsmacht. Persoonlijke verhalen van bijzondere mensen worden gedeeld. In het Arsenaal kunnen kinderen in Xplore zelf aan de slag. Dit is niet alleen leuk, maar ook leerzaam. Kinderen kunnen buskruit maken, vliegen in een F-16 simulator of vijandelijke tanks uitschakelen. Naast diverse activiteiten kunt u het uniform ontdekken. Het uniform zegt ten slotte alles over de status, rang, rechten en plichten van de drager.

Buitenactiviteiten: buiten kunt u actie beleven. Het museum beschikt over verschillende rupsvoertuigen. Scheurt u mee door de tankarea op een M688 amfibisch rupsvoertuig of een M3A1 half-rups uit de Tweede Wereldoorlog. Bekijk hier de deelname dagen en de kosten voor een rit.

Bunker 83: in de escaperoom van het museum ervaart u de dreiging van de Koude Oorlog. De escapegame wordt gespeeld in een militaire commandobunker. Voel de constante spanning tussen twee wereldmachten die de wereld in zijn greep hielden. Stap samen met uw team binnen in een Russische of Amerikaanse atoombunker van waaruit nucleaire raketten kunnen worden afgevuurd. Durft u de uitdaging aan te gaan? Boek dan hier de escapegame en waan u in de Koude Oorlog.

Rondleidingen

Het museum verzorgt voor groepen en families diverse rondleidingen. Naast rondleidingen biedt ook kinderfeestpakketten aan. Bent u benieuwd naar de rondleidingen en kinderfeestpakketten van het museum? Klik dan hier.

Eten & drinken

Start de dag met een heerlijke kop koffie of sluit de dag af met een smaakvolle lunch in het restaurant.

Het restaurant vindt u op de begane grond van het museum. Bij mooi weer kunt u plaatsnemen op het terras. Vanaf het terras heeft u een fantastisch uitzicht op de hangende vliegtuigen, de oude landingsbanen en de bosrand. Het restaurant serveert stoere en eerlijke gerechten. Centraal in de keuken staan biologische en lokale producten. Dagelijks worden in de open keuken, in het zicht van de gasten, heerlijke gerechten bereid.

Wilt u de dag goed beginnen? In de entreehal vindt u de Espressobar. Geniet van een heerlijke koffie die is bereid door één van de barista’s.

Agenda

Jaarlijks staan er op de agenda van het museum diverse activiteiten. De activiteiten bieden voor ieder wat wils. Bent u benieuwd welke activiteiten op de agenda staan? Klik hier om de volledige agenda te bekijken.

Tickets

Heeft u binnenkort een bezoek aan het Nationaal Militair Museum op de agenda staan? Bestel nu alvast uw tickets op www.nmm.nl.

Openingstijden

Bekijk de actuele openingstijden van het Nationaal Militair Museum op www.nmm.nl.

Parkeren

Uw auto kunt u gratis bij het museum parkeren. Het museum beschikt over een ruime hoeveelheid parkeerplaatsen. Onder deze parkeerplaatsen vallen ook speciale parkeerplaatsen voor mindervaliden (P2) en voor bussen. Bovendien beschikt het museum over twee parkeerplaatsen met oplaadpalen voor elektrische auto’s (P2).

Bereikbaarheid

Met de auto

  • Vanuit westelijke richting: houd op de A2 of A12 Utrecht aan. Houd daarna de A12 richting Bunnik/Veenendaal aan. Verlaat verderop de A12 en ga richting A27 richting Hilversum. Neem daarna de A28 richting Amersfoort. Verlaat de snelweg bij afrit nummer 4 richting Soesterberg. Ga onder de afslag links de Richelleweg op en volg de N413 tot aan de T-kruising. Op de T-kruising neemt u de afslag rechts op de Amersfoortsestraatweg N327. Neem daarna de eerste afslag links naar de Van Weerden Poelmanweg. Na circa 500 meter verlaat u links de Van Weerden Poelmanweg en rijdt u Verlengde Paltzerweg op.
  • Vanuit oostelijke richting (vanuit de richting Apeldoorn): houd op de A1 Apeldoorn/Amersfoort aan. Neem bij Amersfoort de afslag richting de A28 Utrecht. Verlaat de snelweg bij afrit nummer 4 richting Soesterberg. Ga onder de afslag links de Richelleweg op en volg de N413 tot aan de T-kruising. Op de T-kruising neemt u de afslag rechts op de Amersfoortsestraatweg N327. Neem daarna de eerste afslag links naar de Van Weerden Poelmanweg. Na circa 500 meter verlaat u links de Van Weerden Poelmanweg en rijdt u Verlengde Paltzerweg op.
  • Vanuit oostelijke richting (vanuit de richting Arnhem): volg de A12 richting Utrecht. Neem bij knooppunt Lunetten de afslag richting A27 Hilversum. Neem bij knooppunt Rijnsweerd de afslag richting de A28 Amersfoort. Verlaat de snelweg bij afrit nummer 4 richting Soesterberg. Ga onder de afslag links de Richelleweg op en volg de N413 tot aan de T-kruising. Op de T-kruising neemt u de afslag rechts op de Amersfoortsestraatweg N327. Neem daarna de eerste afslag links naar de Van Weerden Poelmanweg. Na circa 500 meter verlaat u links de Van Weerden Poelmanweg en rijdt u Verlengde Paltzerweg op.
  • Vanuit noordelijke richting: houd op de A28 Amersfoort aan. Neem bij Amersfoort de afslag richting de A28 Utrecht. Verlaat de snelweg bij afrit nummer 4 richting Soesterberg. Ga onder de afslag links de Richelleweg op en volg de N413 tot aan de T-kruising. Op de T-kruising neemt u de afslag rechts op de Amersfoortsestraatweg N327. Neem daarna de eerste afslag links naar de Van Weerden Poelmanweg. Na circa 500 meter verlaat u links de Van Weerden Poelmanweg en rijdt u Verlengde Paltzerweg op.
  • Vanuit zuidelijke richting: volg vanuit Eindhoven de A2 richting Amsterdam. Houd verderop, op de A27, Utrecht aan. Neem daarna de A28 richting Amersfoort. Verlaat de snelweg bij afrit nummer 4 richting Soesterberg. Ga onder de afslag links de Richelleweg op en volg de N413 tot aan de T-kruising. Op de T-kruising neemt u de afslag rechts op de Amersfoortsestraatweg N327. Neem daarna de eerste afslag links naar de Van Weerden Poelmanweg. Na circa 500 meter verlaat u links de Van Weerden Poelmanweg en rijdt u Verlengde Paltzerweg op.

Locatie

Nationaal Militair Museum
Verlengde Paltzerweg 1
3768 MX Soest
Tel: 085 – 003 6000
E-mail: info@nmm.nl
www.nmm.nl