Menu
Hotspots

Kunstmuseum Den Haag

Het Kunstmuseum is een modern paleis voor de kunsten. Stap binnen in een betoverend gebouw en dwaal door de schitterende daglichtzalen. Welk kunstwerk weet u persoonlijk te raken? Een bezoek aan het museum is altijd een betekenisvolle en onvergetelijke ervaring.

Wist u dat het Kunstmuseum met 160.000 kunstwerken één van Europa’s grootste kunstmusea is? Het museum heeft een toonaangevende collectie moderne en hedendaagse beeldende kunst, mode en toegepaste kunst. Tevens vormt het museum met maar liefst 300 van zijn kunstwerken de internationale thuishaven van Piet Mondriaan. Mondriaans leven en ontwikkeling ontvouwt zich voor uw ogen naar abstracte kunst.

In het prachtige art deco gebouw van architect H.P. Berlage presenteert het museum internationaal toonaangevende kunst. Het gebouw is een ode aan schoonheid: het laat de kunst stralen en bezoekers voelen zich er thuis. In de intieme kabinetten, corridors en monumentale hal straalt overal daglicht en ademt het gebouw kwaliteit en luxe. Het bijzondere samenspel van architectuur, kunst en schoonheid maakt een bezoek aan het museum uniek.

Collectie

Wist u dat het museum een schatkamer van meer dan 160.000 kunstwerken heeft? Op de website werkt het museum aan de online ontsluiting van de hoogtepunten uit de collectie. U kunt dwalen door de verhalen rondom de kunstwerken en de diversiteit en schoonheid van de collectie ontdekken.

Tentoonstellingen

Gedurende het jaar kunt u in het museum verschillende tentoonstellingen bewonderen. Elke tentoonstelling heeft zijn of haar eigen verhaal. Nieuwsgierig geworden naar de tentoonstellingen? Bekijk op de website de tentoonstellingen en verdiep u in het verhaal erachter.

Stad naar het Museum

Het museum is er in het bijzonder voor alle inwoners van Den Haag. Sinds 2009 bestaat het programma ‘Stad naar het Museum’. Het programma richt zich op mensen die de weg naar het museum niet altijd weten te vinden. Het museum organiseert voor deze mensen buurtuitstapjes, groepsbezoeken en allerlei andere culturele activiteiten. Bij deze activiteiten kunt u denken aan kleinschalige rondleidingen, maar ook grootschalige evenementen voor hele wijken. De stadsdeelavonden zijn hierbij veruit het bekendste onderdeel van het programma. Deze avonden worden georganiseerd in samenwerking met de mensen en organisaties die er in de wijken toe doen: van bibliotheken tot betrokken buren, van buurthuizen tot winkeliers.

Eten & drinken

Grand Café

Het Grand Café is de aangewezen plek om uw museumbezoek even te ontbreken voor een heerlijke kop koffie, een verse lunch die ter plekke voor u bereid wordt. Of kiest u voor een hartige of zoete snack. Het vernieuwde, uitgebreide assortiment legt de nadruk op biologische, duurzame en verantwoord verbouwde producten.

U vindt het Grand Café in de nieuw verbouwde tuinzaal van het museum. In deze zaal kunt u in alle rust genieten. In de Tuinzaal drukte vormgever Richard Hutten zijn stempel op het interieur met de speciaal voor het museum ontworpen meubels. Op het interieur vormen de speelse lampen van Deen Poul Henningsen een aanvulling. Tevens doorbreken zij het strakke karakter van de ruimte.

Gember

In het KM21-Fotomuseum is restaurant Gember gesitueerd. Afgelopen jaar heeft het restaurant een volledig nieuwe inrichting gekregen naar een ontwerp van Friso Dijkstra. Harmonieus is zijn rationele benadering van ontwikkeling en productie met een minimalistisch gevoel van culturele of poëtische relevantie. Als uitgangspunt heeft Friso het door Joep Schamhart ontworpen gebouw genomen voor zijn ontwerp van het interieur.

’s Zomers biedt het restaurant een heerlijk terras aan de vijver van het museum. Het restaurant is vrij toegankelijk en dagelijks geopend.

Brasserie Berlage

Bij het laatste levenswerk van architect H.P. Berlage werd in de tuin een prachtig paviljoen gebouwd als rustpunt voor bezoekers en wandelaars. De gevestigde brasserie is sfeervol ingericht en gedecoreerd in stijl en doet de naam ‘Brasserie Berlage’ eer aan. Het paviljoen werd van onder tot boven in 1997 aangepakt. In ere werd het terras hersteld en aan de zijkant verrees een nieuwe comfortabele en lichte serre.

Brasserie Berlage heeft een comfortabel restaurant met terras op het zuiden. De brasserie biedt met haar moderne en klassieke kaart zowel de liefhebber van de goede Franse keuken als gastronoom keuze genoeg. Eigentijdse invloeden en culinaire verfijning, maar ook betaalbaar en comfortabel in de ambiance van de dertiger jaren. Voor besloten evenementen als diners, bruiloften, recepties en presentaties is de royale serre geschikt. De serre beschikt over een eigen entree, sanitair en terras.

Activiteiten

Jaarlijks staan er op de agenda van het museum diverse activiteiten. De activiteiten bieden voor ieder wat wils. Bent u benieuwd welke activiteiten op de agenda staan? Klik hier om de volledige agenda te bekijken.

Scholen

Kunstmuseum Den Haag biedt voor de verschillende soorten onderwijs programma’s aan. Van basisonderwijs tot MBO en HBO. Bekijk de educatieve programma’s op www.kunstmuseum.nl.

Entreeprijzen

Heeft u binnenkort een bezoek aan het Kunstmuseum Den Haag op de agenda staan? Bestel nu alvast uw tickets op www.kunstmuseum.nl.

Openingstijden

Bekijk de actuele openingstijden van Kunstmuseum Den Haag op www.kunstmuseum.nl.

Parkeren

Rondom het Kunstmuseum is betaald parkeren ingevoerd. Benieuwd naar de parkeerkosten? Klik dan hier.

Touringcars

Het in- en uitstappen van passagiers kan op de daarvoor bestemde plekken voor de deur van het museum en het naastgelegen Museon.

Gehandicaptenparkeerplaatsen

Voor het museum zijn twee gehandicaptenparkeerplaatsen beschikbaar. Hier kunt u gebruik van maken indien u in het bezit bent van een Europese gehandicaptenkaart.

Bereikbaarheid

Kunstmuseum Den Haag bevindt zich in het Stratenkwartier en is eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer, de auto en de fiets.

Openbaar vervoer

Vanaf Den Haag Centraal Station:

  • Bus 24 richting ‘Kijkduin’ uitstappen bij halte ‘Kunstmuseum/Museon’.
  • Tram 16 richting ‘Stratenkwartier’, uitstappen bij halte ‘Kunstmuseum/Museon’.

Plan uw reis vooraf via htm.

Auto

Met de auto is het museum bereikbaar via de Utrechtsebaan, richting Kijkduin. Volg de borden ‘Kunstmuseum’.

Fiets

Voor de deur van het naastgelegen Museon is een fietsenstalling aanwezig. Het is niet toegestaan (vouw) fietsen in het museum te stallen.

Locatie

Kunstmuseum Den Haag
Stadhouderslaan 41
2517 HV Den Haag
Tel: 070 – 338 1111
www.kunstmuseum.nl