Menu
Hotspots

Beatrix Theater

Joop van den Ende opende in 1999 het theater. In theater werd de musical Chicago als eerste opgevoerd. Hierna volgden succesvolle musicals. Musicals die onder andere zijn gespeeld in het theater zijn MAMMA MIA!, We Will Rock You en The Bodyquard.

U kunt naast musicals in het theater ook terecht voor concerten, familie-en cabaretvoorstellingen.

Kunstcollectie

Diverse foyers van het theater zijn voorzien van schilderijen, tekeningen en schetsen. In totaal zijn er ruim 60 schilderijen, tekeningen en schetsen. Door wereldberoemde popmuzikanten zijn de kunstwerken gemaakt. Er hangen onder andere kunstwerken van Herman Brood en David Bowie.

Janine van den Ende heeft in samenwerking met veilinghuis Christie’s Amsterdam de tentoonstelling samengesteld. U krijgt als het ware een ‘free ride’ door de geschiedenis van nationale en internationale popmuziek. Verrassende kunstwerken kunt u bewonderen in de Queen’s Lounge. De artiest van de kunstwerken is Jan Cremer.

Restaurant Queen’s

U kunt voorafgaand of na de musical komen lunchen of dineren. Geniet van een lunch of diner met uw hele gezin, met uw partner of met uw bedrijf. In het restaurant is alles mogelijk.

Het restaurant is ook geopend op dagen dat er andere voorstellingen en concerten plaatsvinden in het theater.

Theatershop Beatrix Theater

U kunt in de theatershop terecht voor allerlei leuke musical souvenirs. Per musical verschilt het aanbod. In de shop vindt u de ene keer puzzelboekjes, mokken en agenda’s. De andere keer sleutelhangers en iPhone-hoesjes. Bovendien kunt u een cd aanschaffen van voorgaande musicals.

Bij binnenkomst vindt u de theatershop na de kaartcontrole aan uw linkerhand in de foyer. Tijdens de voorstellingen is de shop alleen geopend. U kunt bij de kassa contant betalen en pinnen.

Bereikbaarheid

Het theater is bereikbaar met de auto. U vindt in de directe omgeving van het theater een aantal parkeergarages. Utrecht en de nabije omgeving kent een wisselende drukte. Plan uw reis kort van tevoren in.

  • Parkeerterreinen Jaarbeurs P1 en P3: tegenover het theater liggen de parkeerterreinen. U dient de borden Jaarbeurs P1 t/m P5 op te volgen. In het theater kost de uitrijkaart € 17,50. De uitrijkaart is de gehele dag geldig.
  • Parkeergarage Croeselaan: onder het Jaarbeursplein ligt de garage. De parkeergarage bevindt zich tegenover het Beatrix Theater. De uitrijkaart kost in het theater € 14,20. Deze uitrijkaart is geldig voor 6 uur. Het normale uurtarief kost € 4,06 per uur.

Openbaar vervoer: u kunt het theater goed bereiken met het openbaar vervoer. Op 5 minuten loopafstand van het theater ligt Centraal Station Utrecht. U volgt de borden Jaarbeursplein totdat het Beatrix Theater staat aangegeven.

U kunt het theater ook bereiken met tramlijn 60 (Nieuwegein) en tramlijn 61 (IJsselstein), halte CS Jaarbeursplein.

Locatie

Beatrix Theater
Jaarbeursplein 6a
3521 AL Utrecht
Tel: 030 – 799 07 99
E-mail: info@beatrixtheater.nl
www.stage-entertainment.nl