Menu
Hotspots

Johan Cruijff Arena

Al bijna 25 jaar is de Arena een historische plek. Een historische plek waar de meest spraakmakende wedstrijden en meeslepende concerten hebben plaatsgevonden. Het multifunctionele stadion is het toneel voor tal van onvergetelijke evenementen. Ieder jaar wordt de lijst van wedstrijden en concerten langer. In het stadion treden nieuwe bands op en worden nieuwe sterren en nieuwe spelers ontdekt.

Geschiedenis

In 1996 werd door Koningin Beatrix de Amsterdam Arena geopend. De opening werd gevierd met een grootste openingsceremonie. Er werd een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld tussen Ajax en AC Milan na de opening. In het stadion werd het eerste doelpunt gemaakt door Dejan Savicevic. De eerste editie van de Johan Cruijff Schaal werd op 18 augustus 1996 gespeeld. Het duel tussen AFC Ajax en PSV was de eerste officiële wedstrijd in het stadion. In 1997 vond het mega spektakelstuk ‘Aida’ plaats. Het stadion veranderde in een mega theater. De eerste kampioenwedstrijd vond plaats op zondag 12 april 1998. Ajax werd voor de 27e keer kampioen van Nederland. In 2000 vond er voor het eerst een groots voetbalkampioenschap plaats EK 2000 (Euro 2000). Euro 2000 was de elfde editie van het, door de UEFA georganiseerde, Europese voetbalkampioenschap.

Een groot volksfeest werd op vrijdag 1 februari 2002 gehouden ter ere van het koninklijk huwelijk tussen Willem-Alexander en Máxima. Tevens sleept AFC Ajax op 5 mei 2002 haar 28e kampioenschap van Nederland binnen. Massaal werd op 27 september 2004 afscheid genomen van volkszanger André Hazes. In mei 2005 vond het eerste succesvolle Toppers concert plaats. Sindsdien keren de Toppers jaarlijks terug in de Arena. Op 7 september 2012 speelde het Nederlandse elftal de eerste kwalificatiewedstrijd voor het wereldkampioenschap van 2014 in Brazilië tegen Turkije. Oranje won van Turkije. In de Arena vond op 18 oktober 2014 het Amsterdam Music Festival plaats. Vele grote namen traden tijdens het festival op. Op 17 september 2015 speelde Ajax de vijfhonderdste thuiswedstrijd. Op 25 april 2018 werd op de middenstip het Johan Cruijff Arena logo onthuld.

Skylounge & skyrooms

Vanuit de skylounge of skyroom heeft u een fantastisch uitzicht over het heilige gras. Zowel de skylounge als de skyrooms zijn voorzien van alle gemakken en bieden een gastvrije setting voor zakelijke en privé-ontmoetingen.

Richt naar eigen wens de gehele skylounge in. De skylounge dient immers de ideale ontmoetingsplek voor uw gezelschap te zijn. De hostess verzorgt de drankjes, borrelhapjes en eventueel een diner. Bovendien krijgt u parkeerplaatsen toegewezen.

Café Johan: beleef de echte Ajax-sfeer en een dosis Amsterdamse gezelligheid met uw zakenrelaties, familie of vrienden. U heeft vanuit het café een indrukwekkend uitzicht op het veld.

Restaurants

  • ON5TH BY LUTE: volgens sterrenkok Peter Lute moet uiteten gaan een beleving zijn. Het restaurant is geschikt om met zowel relaties als vrienden en familie te eten. Kenmerkend voor het restaurant zijn de toegankelijke sfeer, stijlvolle aankleding en het smaakvolle menu. Culinaire hoogstandjes en visuele kunstwerkjes bevat het exclusieve 3-gangendiner.
  • HOUSE OF LEGENDS: het restaurant is de ideale plek voor een borrel en smaakvol shared dining van Gastrobar Indonesia. Het concept is ontwikkeld door Ron Blaauw. Kiest u voor een klassieker of laat u zich verrassen door indo street food? Een geslaagde avond beleven? Kies voor een rijsttafel of borrelarrangement vol smaak.
  • STEAKS & SALADS: houdt u van lekker eten? Dan bent u in dit restaurant aan het juiste adres! Geniet van een wisselende steak. De steak wordt geserveerd met een heerlijke groene salade en aardappelgarnituur. Uiteraard kan een dessert niet ontbreken. Kijk vanuit het restaurant uit op het veld.
  • Brasserie Ajax: huiscateraar Maison van den Boer verzorgt een luxe 3-gangendiner. Bij het diner zijn bier, huiswijnen en diverse frisdranken inbegrepen.

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer

  • Trein: op 5 minuten loopafstand van station Amsterdam Bijlmer Arena ligt de Johan Cruijff Arena.
  • Metro: op station Amsterdam Bijlmer Arena stoppen metro 50 en 54. Ook verschillende (streek) buslijnen stoppen bij de halte.
  • Bus: over speciale busbanen tussen Haarlem station en Amsterdam Bijlmer Arena rijdt lijn 300 van Connexxion R-NET. Deze lijn rijdt op werkdagen 10 keer per uur en ’s nachts slechts 1 keer per uur.

Auto: parkeer uw auto in de omgeving van de Arena. Voor de garages gelden verschillende parkeertarieven. Bekijk op de website de gehanteerde parkeertarieven.

P+R: u kunt uw auto parkeren en verder reizen met de trein naar de Arena. Parkeren is gratis.

Touringcar: komt u met een georganiseerde busreis naar een evenement van de Johan Cruijff Arena? De bus kan geparkeerd worden bij JOEpark.

Parkeren mindervaliden: er zijn speciale plaatsen in de parkeergarage P1 voor bezoekers met een invalidenparkeerkaart. Echter, dient u wel een parkeerkaart te hebben voor deze parkeergarage. Een gemakkelijke toegang wordt verstrekt, doordat de parkeerplaatsen zich bevinden nabij de hoofdingang en liften. Mocht de parkeergarage uitverkocht zijn, dan kunt u uw auto parkeren bij P-Dome. U dient de parkeerplaats te reserveren via www.johancruijffarena.nl.

Fiets en motor: tegenover Hoofdingang E van de Arena bevindt zich een fietsenstalling op het voorplein van de Villa Arena. Uw fiets of motor kunt u tijdens evenementen hier stallen tegen een tarief van 2 euro. Bovendien kunt u uw motor ook kwijt op het terrein van P6.

Locatie

Johan Cruijff Arena
Boulevard 1
1100 DL Amsterdam
Tel: +31 20 311 1333
E-mail: info@johancruijffarena.nl
www.johancruijffarena.nl