Menu
Hotspots

Nederlands Openluchtmuseum

Het Nederlands Openluchtmuseum is maar liefst 44 hectare groot en staat vol met allerlei authentieke en bijzondere gebouwen. Elk gebouw heeft een eigen geschiedenis en interessant verhaal.

Historische gebouwen uit heel Nederland

Het museumpark bestaat uit 100 museale gebouwen, boerderijen en molens. De gebouwen kunt u zowel van buiten als van binnen bekijken. De geschiedenis komt dichterbij en u kunt het verleden opnieuw beleven. Benieuwd welke gebouwen u kunt tegenkomen in het museum? Bekijk hier de museale gebouwen.

Activiteiten

Het Nederlands Openluchtmuseum organiseert het hele jaar door verschillende activiteiten. Bent u benieuwd welke activiteiten op de agenda staan? Bekijk hier de activiteitenagenda.

Canon van Nederland

U wordt meegenomen in 50 vensters langs de belangrijkste gebeurtenissen, personen en voorwerpen die hebben bijgedragen aan het Nederland waar wij nu wonen. In het binnen museum wordt de tentoonstelling over de Canon van Nederland vertoond. In elkaar lopen spectaculaire ‘filmsets’ over en vertellen verhalen uit de Canon. De verhalen zijn verdeeld over 10 achtereenvolgende tijdvakken.

In elk tijdvak zult u oog in oog staan met historische personages. U leert de personages en hun wereld kennen via spellen, animaties en films. In de filmzaal komt het ontstaan van Nederland, de bevolking, het klimaat en de geografie aan bod. U kunt de complete Canon in de laatste zaal bevragen op een 18 meter breed aanraakscherm.

Eten & Drinken

U vindt door het gehele museumpark diverse horecagelegenheden. In de horecagelegenheden kunt u terecht voor een kop koffie, een heerlijke lunch of een borrel.

 • Canon Café: u kunt hier de dag beginnen of afsluiten. Geniet van een heerlijke lunch, diner of borrel. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor een kop koffie of thee met gebak uit eigen bakkerij. Bovendien worden er vegan en glutenvrije opties aangeboden.
 • Herberg de Hanekamp: op de menukaart van de herberg staan oudhollandse pannenkoeken. Naast pannenkoeken kunt u hier genieten van een broodje, soep of salade. Voor vegan en glutenvrije opties kunt u hier terecht.
 • Fairtrade Café Krommenie: pal aan het Zaanse Plein vindt u alles over koffie. Geniet van een heerlijke kop fairtrade koffie met iets lekkers erbij. Bewonder de kunsten van de barista!
 • Poffertjeskraam: wie houdt er nu niet van poffertjes? Zowel binnen als buiten kunt u genieten van overheerlijke poffertjes. Kiest u voor de hartige of zoete portie?
 • Brabants café Budel: u proeft hier de typische Brabantse gastvrijheid en sfeer. U kunt in de boerderij plaatsnemen voor een glas fris of een biertje uit de eigen brouwerij.
 • Bakkerij: u ruikt de geur van versgebakken brood al op afstand. Dagelijks bakt de bakker ouderwets broden en koeken.
 • Frietbakkerij: in een zijstraatje van het Zaanse Plein kunt u voor heerlijke frieten terecht bij de Frietbakkerij. Het assortiment bestaat uit ambachtelijke verse friet, snacks en verfrissende drankjes.

Toegangsprijzen

Heeft u binnenkort een bezoek aan het Nederlands Openluchtmuseum op de agenda staan? Bestel nu alvast uw tickets op www.openluchtmuseum.nl.

Openingstijden

Bekijk de actuele openingstijden van het Nederlands Openluchtmuseum op www.openluchtmuseum.nl.

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer: u kunt het Nederlands Openluchtmuseum vanaf Centraal Station Arnhem per bus bereiken. U kunt één van onderstaande bussen nemen:

 • Stadsbus 3, richting Burgers’ Zoo/Openluchtmuseum. Stap uit bij bushalte Openluchtmuseum.
 • Stadsbus 8, richting Velp Ziekenhuis. Stap uit bij bushalte Openluchtmuseum.

Met de auto: het Nederlands Openluchtmuseum ligt in Arnhem-Noord. Nabij de A12/knooppunt Waterberg (afrit 26 vanaf A12/E35/Utrecht/Oberhausen en afrit 20/Arnhem Centrum vanaf A50/Apeldoorn).

Volg vanaf alle omringende (snel) wegen de ANWB-borden Arnhem-Noord (Openluchtmuseum/Burger’s Zoo).

Parkeren

Over een eigen parkeerterrein beschikt het Nederlands Openluchtmuseum. Het parkeerterrein telt ruim 600 parkeerplekken voor auto’s en 11 voor bussen. Het kan voorkomen dat op zeer drukke dagen het parkeerterrein vol is. U kunt dan de aanwijzingen van de parkeerbegeleiders opvolgen.

 • Voor minder validen zijn er 16 plekken geserveerd.
 • Heeft u een elektrische auto in uw bezit? U kunt uw auto opladen bij een oplaadpaal op de parkeerplaats.
 • Bij de kassa van het museum kunt u uitrijkaarten kopen.

Locatie

Nederlands Openluchtmuseum
Hoeferlaan 4
6816 SG Arnhem
Tel: 026-3576111
E-mail: info@openluchtmuseum.nl
www.openluchtmuseum.nl