Menu
Verras me

Bredase Kaarsenfabriek

De kaarsenfabriek is gespecialiseerd in het vervaardigen van gegoten kaarsen. Naast het machinale gedeelte, is het ambachtelijke handgietwerk een belangrijk onderdeel in de productie. De kaarsenfabriek is door de traditionele werkwijze flexibel en in staat om maatwerk te leveren. Tevens bedenkt de kaarsenfabriek klantspecifieke oplossingen.

Sinds de oprichting staat kwaliteit voorop. U vindt de kwaliteit terug in de producten en de werkwijze. Centraal staat de klant en hoog in het vaandel staan service en betrouwbaarheid.

Meer dan 45 jaar ervaring

Een aantal kleinere kaarsenmakerijen in Breda besloten in 1975 om hun krachten te bundelen. Gezamenlijk gingen de kaarsenmakerijen verder onder de naam ‘Verenigde Bredase Kaarsenfabriek’. Tegenwoordig draagt de kaarsenfabriek de naam ‘Bredase Kaarsenfabriek’.

Open dag

Een kaars ligt niet een twee drie in de schappen. Aan het maken van kaarsen gaat een productieproces vooraf. Volg van dichtbij alle stappen die worden genomen in het productieproces. Van de grondstof tot aan de kaars. Diverse demonstraties laten zien hoe kaarsen worden gedecoreerd, gekleurd en bewerkt. Onder toeziend oog van de meesterkaarsenmaker mogen kinderen zelf een kaars dompelen. Echter, laten volwassenen zich deze kans ook niet ontnemen.

Wist u dat de Bredase Kaarsenfabriek één van de weinige Nederlandse producenten is die naast de machinale productie kaarsen ook op de eeuwenoude traditionele manier vervaardigd? Vanwege dit feit krijgt het bedrijf veel aanvragen voor rondleidingen. De Bredase Kaarsenfabriek wil het ambacht aan iedereen laten zien. Vandaar opent het bedrijf één weekend per jaar zijn deuren voor publiek.

Meld u aan voor de nieuwsbrief en u wordt tijdig op de hoogte gehouden van onder meer de open dagen en de fabrieksverkoopdagen.

Fabrieksverkoopdagen

Jaarlijks wordt een aantal keer een fabrieksverkoop georganiseerd. Tijdens deze verkoop kunt u kaarsen bekijken en tegen fabrieksprijzen kopen.

Openingstijden

De actuele openingstijden van de Bredase Kaarsenfabriek kunt u bekijken op www.bredasekaarsenfabriek.nl.

Locatie

Bredase Kaarsenfabriek
Franse Akker 19
4824 AL Breda
Tel: 076 – 541 01 09
E-mail: info@bredasekaarsenfabriek.nl
www.bredasekaarsenfabriek.nl