Menu
Hotspots

Luchthaven Schiphol

Wist u dat Schiphol één van de oudste internationale luchthavens ter wereld is? Op 19 september 1916 landde het eerste (militaire) vliegtuig in de polder van de drooggemalen Haarlemmermeer. KLM voerde in 1920 de eerste burgervluchten uit. Naast één van de oudste internationale luchthavens ter wereld ligt Schiphol 4,5 meter onder zeeniveau. Schiphol behoort hiermee tot één van de laagstgelegen luchthavens op aarde.

Mainport van Europa

Schiphol kan worden beschouwd als een Europa ‘hub’ of ‘mainport’. De luchthaven heeft een uitgebreid netwerk van maar liefst 332 bestemmingen in bijna 100 landen. Bovendien kent Schiphol een groot aantal vliegtuigbewegingen. 102 luchtvaartmaatschappijen worden door Schiphol bediend.

Voor de vertrekkende, overstappende en aankomende reiziger en goederen biedt Schiphol infrastructuur en faciliteiten. Uiteraard kan niet zonder processen worden gerealiseerd. Een groot aantal partijen voert deze processen uit.

Beleef Schiphol

De luchthaven kunt u op uw eigen manier beleven. Woont u in de buurt van Schiphol? Heeft u kinderen of bent u een student? Op Schiphol kunt u van alles beleven! Als kind kunt u de wondere wereld van Schiphol ontdekken. Leer van alles over vliegtuigen, beroepen op de luchthaven en hetgeen wat er in de verkeerstoren gebeurt. Het maakt niet uit welke studie u volgt. Op Schiphol kunnen talloze onderzoeksvragen worden losgelaten.

Naast het leren over Schiphol kunt u zich een aantal uur vermaken op en rond de luchthaven. U kunt vliegtuigen spotten, shoppen of een kijkje achter de schermen nemen. Wist u dat vliegtuigspotters een VIP-behandeling krijgen? Vliegtuigspotters kunnen op verschillende plekken genieten van actie zowel in de lucht als op het platform. Heeft u altijd al achter de schermen van de grootste luchthaven van Nederland willen kijken? Stap in de Schiphol Experience en ontdek de geheimen van Schiphol. Benieuwd naar de Schiphol Experience? Klik hier voor meer informatie.

Te doen op Schiphol

Winkels: Schiphol kunt u zien als een enorm winkelcentrum. Het enorme winkelcentrum bestaat onder meer uit een supermarkt, kledingwinkels, juweliers, elektronica, cosmetica en souvenirs. Wandel één van deze winkels binnen tijdens uw bezoek aan Schiphol.

Eten & Drinken: u kunt op meerdere locaties van de luchthaven terecht voor een hapje en drankje. Van vers belegde broodjes tot fastfood en van een koffiebar tot internationale keukens. Geniet voor vertrek van een heerlijk hapje of drankje of sluit de zakenreis of vakantie ermee af.

Relaxen en doen: wilt u tijdens het wachten op de luchthaven voor vertrek relaxen of wat doen? U kunt in de Airport Library tot rust komen met een boek. Tot rust komen, kunt u ook in een massagestoel of bij XpresSpa. Kom meer over technologie en wetenschap te weten door zelf proefjes uit te voeren. Bent u een kunstliefhebber? Bezoek dan de Holland Boulevard waar u het beroemdste museum van Nederland in een glazen paviljoen kunt bekijken.

Parkeren

P1 Kort Parkeren: op het parkeerterrein kunt u tot 48 uur parkeren. Het parkeerterrein is de ideale plek wanneer u kort op reis gaat, iemand komt halen of brengen. Tevens bevindt het parkeerterrein zich op loopafstand van de vertrekhal. Reserveer een parkeerplek en bekijk de parkeertarieven voor P1 op www.schiphol.nl.

P1 Holiday Parking: maakt u een lange reis, maar wilt u uw auto vlakbij de vertrekhallen parkeren? Dan is deze garage perfect voor u. De garage is grotendeels overdekt. Houd het adres Ceintuurbaan Zuid, 1118 CX Schiphol aan. Wilt u verzekerd zijn van een parkeerplek, reserveer uw parkeerplek via www.schiphol.nl.

P3 Lang Parkeren Garage/ P3 Lang Parkeren Terrein: gaat u langer dan 3 dagen op reis? In de overdekte garage op P3 kunt u uw auto parkeren. De garage bevindt zich vlakbij de snelweg. Houd het adres Holiday Avenue, 1118 ZG Schiphol, Haarlemmermeer aan. Benieuwd naar de parkeertarieven voor P3 Lang Parkeren. Klik hier om de parkeertarieven te bekijken.

P4 Basic Parking: bent u op zoek naar een voordelige parkeerplek en gaat u langer dan 2 dagen op reis? P4 is het parkeerterrein waar u het beste kunt parkeren. Vlakbij de snelweg ligt het terrein. Het adres van het parkeerterrein is: Loevesteinse Randweg, 1171 PK Badhoevedorp. U dient verplicht online te reserveren. Reserveren kan tot 4 uur van tevoren

P6 Valet Parking: draag uw auto over aan een professionele medewerker van Schiphol. U loopt binnendoor naar de vertrekhal. Het adres voor P6 Valet Parking is Transportstraat, 1118 ZG Schiphol, Haarlemmermeer. Reserveer online uw parkeerplek. U kunt tot 2 uur van tevoren online reserveren.

Terminal Valet Parking: wilt u uw reis al beginnen terwijl uw auto geparkeerd wordt in de afgesloten en overdekte parkeergarage? Dan is Terminal Valet Parking echt iets voor u. Bovendien is het de allersnelste parkeermogelijkheid met de meeste service. Benieuwd naar de parkeertarieven van Terminal Valet Parking? Klik hier voor de parkeertarieven.

Locatie

Luchthaven Schiphol
Postbus 7501
1118 ZG Schiphol
Tel: 0900 – 0141
www.schiphol.nl