Menu
Hotspots

Tropenmuseum

Het Tropenmuseum is een museum over wereldculturen. Het museum is gevestigd in een adembenemend rijksmonument uit 1926 en ligt aan het Oosterpark. De centrale Lichthal laat zien wat het museum u te bieden heeft, namelijk een omvangrijke vaste tentoonstelling en regelmatig wisselende exposities. Elk object vertelt een menselijk verhaal en maken u nieuwsgierig naar de culturele diversiteit die de wereld rijk is. In het museum ontdekt u dat we op de verschillen na, allemaal hetzelfde zijn: mens.

Collectie

Elk object uit de collectie vertelt een menselijk verhaal. De verhalen gaan over universele thema’s. Hierbij kunt u denken aan vieren, rouwen, versieren, bidden, liefhebben en vechten. Echter, hebben de thema’s één ding met elkaar gemeen namelijk de mens.

In de museumzalen wordt slechts een klein deel van de voorwerpen vertoond. Echter, betekent dit niet dat de rest van de collectie niet zichtbaar is. Bekijk het overgrote deel van de collectie op de collectiesite.

Het Tropenmuseum (Amsterdam) vormt samen met het Afrika Museum (Berg & Dal) en Museum Volkenkunde (Leiden) het Nationaal Museum van Wereldculturen. Het Nationaal Museum van Wereldculturen werkt sinds 2017 samen met Wereldmuseum Rotterdam. Op collectiesite kunt u de collecties van alle vier de musea bekijken.

Tentoonstellingen

In het museum kunt u verschillende tentoonstellingen zien. Naast vaste tentoonstellingen zijn er ook tijdelijke tentoonstellingen. Elke tentoonstelling snijdt een ander onderwerp aan. Nieuwsgierig geworden naar de tentoonstellingen? Bekijk hier het aanbod aan tentoonstellingen.

Activiteiten

Jaarlijks staan er op de agenda van het museum diverse activiteiten. De activiteiten bieden voor ieder wat wils. Bent u benieuwd welke activiteiten op de agenda staan? Klik hier om de volledige agenda te bekijken.

Café De Tropen

Dagelijks is het café geopend voor ontbijt, lunch en een borrel. Heeft u zin een verse kop koffie, een heerlijk broodje of een goed glas wijn? Dan bent u bij Café De Tropen aan het juiste adres!

Wilt u meer weten over het café? Klik dan hier.

Shoppen

Vooraf, tijdens of aan het einde van uw museumbezoek kunt u een bezoek brengen aan de museumwinkel. In de winkel vindt u kleine souvenirs, verwencadeaus, handgemaakte sieraden, textiel, beelden, maskers, cd’s, reisgidsen en de tentoonstellingscatalogi van vroeger en nu. Wie weet loopt u het museum uit met een aandenken aan het museum. De winkel volgt de openingstijden van het museum. Bovendien is de winkel alleen toegankelijk voor museumbezoekers.

Entreeprijzen

Wilt u een bezoek brengen aan het museum over wereldculturen? Bestel uw tickets op www.tropenmuseum.nl.

Openingstijden

De actuele openingstijden van het Tropenmuseum kunt u bekijken op www.tropenmuseum.nl.

Parkeren

Mobypark: reserveer uw parkeerplaats op 1 minuut loopafstand van het Tropenmuseum.
QPark: parkeer uw auto bij QPark Oostpoort. De parkeergarage bevindt zich op slechts 10 minuten loopafstand van het museum.

Bereikbaarheid

Bent u van plan om met de auto te reizen naar het museum? Plan uw reis via Google Maps.

Reist u met het openbaar vervoer? Kies dan voor één van onderstaande mogelijkheden.

  • Vanaf Centraal Station: tram 14 (halte Alexanderplein)
  • Vanaf Sloterdijk/Leidseplein: tram 19 (halte Eerste van Swindenstraat)
  • Vanaf Muiderpoortstation: tram 3 (halte Linnaeusstraat)
  • Vanaf het Leidseplein: tram 7 (halte Alexanderplein)
  • Vanaf Station Lelylaan/Leidseplein: tram 1 (halte Linnaeustraat)
  • Vanaf het water: Canal Bus en Artis Expressboot

Locatie

Tropenmuseum
Linnaeusstraat 2
1092 CK Amsterdam
Tel: 088 – 0042 800
E-mail: info@tropenmuseum.nl
www.tropenmuseum.nl