Menu
Sportieve uitjes

Lekker genieten van een uitstapje op een paard? Vergeet dit niet

De zomer komt er weer aan en de zon begint weer lekker te schijnen. Het wordt dus weer tijd voor heerlijke buitenritten met je paard. Voor ons is warme temperaturen heel aangenaam en zijn dan ook graag buiten maar voor paarden kan het soms wat te warm worden en hebben heel erg last van de vliegen. In deze blog lees je wat je niet moet vergeten deze zomer voor je paard.

Paard is oververhit

Allereerst is het belangrijk dat je oververhitting bij je paard kunt herkennen voordat je er wat aan kunt doen. Wanneer de temperaturen tot boven de 30 graden stijgen, dan ervaart het paard dit als heel erg heet. Je herkent de oververhitting aan het sneller en zwaarder ademhalen en de hogere hartslag. Normaal gesproken is het lichaam van het paard zelf in staat om de temperatuur te regelen maar wanneer hij toch oververhit raakt is het belangrijk om snel te handelen. Spoel je paard af met een tuinslang en dan voornamelijk de buik, schouders en hals.

Lekker naar buiten

Wanneer de temperaturen onder de 30 graden blijven dan kan je lekker naar buiten met je paard. Er is niks leuker dan samen met je paard een buitenrit te maken. Een goede plek voor een buitenrit is het bos of het strand. Op het strand staat vaak een lekker briesje en in het bos is veel schaduw waardoor het voor jullie beide prettig is om buiten te zijn. Zorg er wel voor dat je na de rit fris water voor je paard hebt zodat hij kan afkoelen.

Handige accessoires voor je paard

Door de warmte kan het nog weleens voorkomen dat je paard last heeft van eczeem. Dit komt vooral door het zweten en kan voor een vervelend gevoel zorgen. Het beste medicijn tegen zomereczeem is een eczeemdeken. Let er wel op dat je het paard eerst in sprayt met anti-vliegenspray want deze komen af op warme vochtige plekken. Mocht het nou toch afkoelen en in de avond een stuk kouder worden dan is het handig om een zomerdeken aan te schaffen voor je paard.

Kortom, de zomer is heerlijk en we willen graag genieten van de zon maar je moet wel rekening houden met de behoeften van je paard. Maak lekkere buitenritten maar zorg wel voor genoeg verkoeling en help hem een handje met een fijn deken.